Tuesday, 5. December 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Jula. 2023. Svijet
Ukrajinci tvrde kaže da su uhvatile ruske vojnike u zamku u Bahmutu, Rusija ne priznaje ukrajinski napredak

UKRAJINA kaže da su njezine snage uhvatile ruske vojnike u zamku u razorenom istočnom gradu Bahmutu, gdje Ukrajinci napreduju u sklopu svoje protuofenzive. Ruski izvještaji o borbama kažu da su snage Moskve odbile ili zadržale ukrajinsko napredovanje na istoku i jugu.

General: Neprijatelj je uhvaćen u zamku

Više od 500 dana od početka ruske invazije, ukrajinska protuofenziva koja je započela početkom prošlog mjeseca usredotočila se na zauzimanje skupina sela na jugoistoku i napad na ruske snage koje drže Bahmut. Ukrajinski dužnosnici su jučer rekli da su napredovali u oba sektora.

“Bahmut. Neprijatelj je uhvaćen u zamku”, rekao je general Oleksander Sirskij, dodavši da se neprijatelje tjera iz njihovih položaja. Na jugu je general Oleksander Tranavskij rekao da su ukrajinske snage u pokretu, a da su ruske tijekom 24 sata izgubile stotine ljudi.

Rusi ne priznaju ukrajinski napredak

Ukrajinska vojska kazala je da su njezini pripadnici ponovno zauzeli 169 četvornih kilometara na južnoj bojišnici i 24 četvornih kilometara oko Bahmuta otkako je započela protuofenziva. Reuters nije mogao potvrditi izvještaje s bojišnice, a Rusija nije priznala ukrajinske dobitke.

Moskva tvrdi da su borbe bile žestoke otkako je započela protuofenziva. Njene snage i dalje drže velike dijelove teritorija na istoku i jugu Ukrajine koje su zauzele nakon invazije. Ukrajina je zabilježila nove ruske napade na civilne lokacije.

Njene hitne službe su rekle da je u napadu na punkt za distribuciju humanitarne pomoći na jugoistoku poginulo sedam osoba, a da su dvije osobe ubijene u ruskom granatiranju na istoku. Rusija poriče da napada civilna područja.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision