Monday, 25. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Septembra. 2023. Svijet
Ukrajina tvrdi da je probila rusku odbrambenu liniju kod Bahmuta, Putin da je  Ruska ekonomija izdržala nezapamćeni pritisak i potpuno se oporavila

Ukrajinske trupe probile su rusku obrambenu liniju blizu Bahmuta, rekao je u ponedjeljak komandant ukrajinskih kopnenih trupa, general Oleksandr Sirski. Nakon što smo ponovno zauzeli sela Andrijivku i Kliščivku “neprijateljska odbrambena linja je probijena”, rekao je Sirski, a prenio vojni press centar. Dodao je da su ti mali gradovi “bili važan element ruske odbrambene linije koja se proteže od Bahmuta do Gorlivke”. Ruska 72, 31. i 83. brigada “razbijene su i potpuno su izgubile svoju borbenu sposobnost” u borbama kod Bahmuta, rekao je general Sirski. “Opšta situacija u istočnoj zoni ostaje i dalje zamršena”, a “žestoke borbe kod Bahmuta se nastavljaju”, kazao je.

Putin: Ruska ekonomija izdržala nezapamćeni pritisak i potpuno se oporavila

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak da je ruska ekonomija izdržala nezabilježeni vanjski pritisak i da se potpuno oporavila.  “Generalno, možemo reći da je faza oporavka ruske ekonomije završena. Izdržali smo apsolutno nezapamćeni vanjski pritisak, sankcioni nalet nekih vladajućih elita u takozvanom zapadnom bloku – nekih vladajućih elita u određenim zemljama, koje mi nazivamo neprijateljskim”, rekao je Putin na sastanku kabineta na kojem se razgovaralo o nacrtu federalnog budžeta za period 2024-2026. Putin je rekao da je bruto domaći proizvod (BDP) Rusije dostigao nivo iz 2021. godine te napomenuo da je važno stvoriti uslove za dalji stabilan i dugoročan razvoj.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision