Friday, 3. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Decembra. 2022. Svijet
Ukrajina jača odbranu na granici s Bjelorusijom zbog straha od napada

Ukrajinski vladin zvaničnik je rekao da pojačavaju odbranu svoje granice sa Bjelorusijom zbog straha da bi Rusija mogla pripremati novi napad sa te teritorije.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Yevhen Yenin rekao je za BBC da će Ukrajina ojačati bjelorusku granicu oružanim snagama i municijom.

Vijest je stigla dok je Vladimir Putin otputovao u Minsk da se sastane sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom. Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da će njene trupe stacionirane u Bjelorusiji izvoditi zajedničke vojne vježbe s Bjelorusijom.

Reagujući na ovo i posjetu gospodin Jenin je potvrdio: “Mi gradimo naše odbrambene linije preko granice sa Rusijom i Belorusijom”.

Iako se Bjelorusija nije direktno uključila u rat, ipak je dozvolila ruskim trupama da iskoriste njenu teritoriju za pokretanje invazije u februaru.

Ruski predsjednik je kasnije naredio jačanje ruskih granica i društvene kontrole unutar Rusije. On je rekao da bi sigurnosne službe trebale brzo da osujete svaki pokušaj kršenja ruskih granica, da se bore protiv rizika koji dolaze iz inostranstva i da identifikuju izdajnike i sabotere. On je također rekao da specijalne službe treba da obezbijede sigurnost ljudi koji žive u dijelovima Ukrajine za koje Moskva tvrdi da su njihove.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision