Thursday, 18. August 2022.
Unsko-sanski kanton 20° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
UIOBiH suspendovala 23 službenika

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIOBiH) suspendovala je 23 službenika koji se sumnjiče za krivična djela u akciji kodnog naziva “Pandora”, saopćila je UIO. Nakon što je Sud Bosne i Hercegovine donio Rješenje kojim su određene mjere pritvora za pet službenika UIO, stekao se osnov za izricanje suspenzije sa radnog mjesta.

Zbog određivanja mjere pritvora suspendovani su: Zdravko Cvjetinović, Janko Jovanović, Milanko Nikić, Miroslav Kragulj i Zoran Cvjetinović.

Rješenjem Suda za 18 službenika UIO određena je mjera zabrane, te je UIO u skladu s važećim Pravilnikom o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih u UIO pokrenula disciplinske postupke i izrekla mjeru suspenzije sa radnog mjesta za 18 službenika.

Suspendovani su: Alija Mašić, Sveto Mijić, Ljubomir Vlajinić, Dragan Tomić, Dejan Pavić, Nermin Hrustić, Aleksandar Petrović, Hajrudin Muminović, Faruk Šušnjara, Danijel Stojčić, Boro Marjanović, Radan Kuzmanović, Mišo Novković, Veseljko Starčević, Edvina Ađulović, Dejan Nožica, Mirko Ivić i Josip Kovačević.

“UIO u potpunosti podržava akciju kodnog naziva ‘Pandora’ koju su proveli službenici Tužilaštva Bosne i Hercegovine i SIPA-e. Stojimo na raspolaganju Tužilaštvu Bosne i Hercegovine za bilo kakve dodatne materijale koji bi mogli pomoći u istražnim aktivnostima. Neovisno o postupcima koji se vode pred pravosudnim organima u Bosni i Hercegovini, UIO će provesti disciplinske postupke u kojima će se utvrditi odgovornost svih službenika za eventualno nezakonito postupanje”, ističu iz UIO BiH.

UIO još jednom poziva sve građane i poreske obveznike da, u cilju borbe protiv korupcije, prijave informacije o utaji carine i PDV-a ili nezakonitom ponašanju službenika UIO, besplatno na broj telefona 080 02 06 07.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision