Monday, 27. May 2024.
Unsko-sanski kanton 21° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Juna. 2023. Bosna i Hercegovina
Udari na državu i suverenitet institucija eskaliraju, Narodna skupština RS-a zakonom zabranila objavljivanje Schmidtovih odluka

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) usvojili su Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, po hitnom postupku.Usvajanjem je onemogućeno objavljivanje odluka OHR-a i visokog predstavnika Kristijana Šmita u Službenom glasniku Republike Srpske.

Od ukupno 61 prisutnih poslanika, 54 je glasalo za usvajanje navedenog zakonskog akta, a niko nije bio protiv ni suzdržan. Na izmjene zakona nije bilo predloženih amandmana.

U ovom dokumentu se ističe da se Kristijan Šmit ne može smatrati visokim predstavnikom u BiH, budući da nije imenovan u skladu sa članom 1 stav 2 Aneksa 10, te da zbog toga RS više neće objavljivati njegove propise i druge akte u Službenom glasniku.

Na sjednici su usvojeni i zaključci kojima se pozivaju predstavnici Republike Srpske da napuste institucije Bosne i Hercegovine ukoliko ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu.

Jedan od zaključaka je da se zadužuju Vlada Republike Srpske i Ministarstvo pravde RS da pripreme zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske i da ga puste u skupštinsku proceduru ukoliko se nastavi, kako je navedeno, “neustavno djelovanje Ustavnog suda BiH”.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision