Wednesday, 24. July 2024.
Unsko-sanski kanton 28° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Maja. 2024. USK
U USK-u se radilo na turističkoj ponudi: Nude još atrakcija i očekuju rekorde

Turistička sezona u Bihaću je počela s dolaskom proljeća. Najveći broj turista je iz zemalja Zapadne Evrope, Sjedinjenih Američkih Drržava i Bliskog Istoka koji rado posjećuju Unu, historijske spomenike, ali i događaje turističke zajednice grada Bihaća. Najatraktivniji, najinteresantniji i najuzbudljiviji dio rijeke je Štrbački buk, ali kako se ove godine radilo na turističkoj ponudi, atraktivne su postale i druge lokacije Unsko-sanskog kantona.

Sve je više onih koji odmor žele provesti u Bihaću. Iako ljeto još nije počelo, turistička sezona jeste. Historijske ljepote, reljef, a ponajviše Una očaravaju posjetitelje, a neki od njih dolaze prvi put i ne skrivaju oduševljenje, stoga će, kažu – ponovo doći. Bihać nudi sve vidove odmora turistima kojih je zbog visokih cijena na Jadranu sve više na Uni.

Prema prošlogodišnjim podacima u Bihaću su 2023. godine boravili i noćenja ostvarili turisti iz 96 zemalja svijeta. Kalendar događaja se popunjava, stoga u Turističkoj zajednici očekuju da će samo zbog toga broj noćenja porasti i do deset posto.

„Prošle se godine znalo desiti da budu tu, vide nešto oko čega se mogu eventualno zadržati, neki festival i kažu: ‘Otići ćemo još nešto da pogledamo pa ćemo se vratiti.’ Znači da treba ljudima pružiti mogućnost ostanka da bi se i zadržali. Ne možemo se samo osvrnuti na našu prirodu, na to što oni treba da vide, moramo im pružiti dodatni sadržaj“, ističe Dijana Pečenković, v. d. direktora Turističke zajednice Grada Bihaća.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision