Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton -5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Januara. 2023. USK
U USK intenzivno se vode razgovori o formiranju vlasti, po svemu sudeći, dalek je put od političkog dogovora do skupštinske većine

U Unsko-sanskom kantonu intenzivno se vode razgovori o formiranju vlasti, međutim o mogućim koaliranjima samo se nagađa i sve su prilike da će ova priča potrajati. ‘Osmorka’ u USK načelno je dogovorila saradnju, ali još ništa konkretno se nije desilo. Ukoliko ovaj parlamentarni blok i bude funkcionirao, za vlast će  biti potreban još neko, a za sada se najviše spominje Demokratska fronta. To znači da računica i  trenutne projekcije ukazuju na nastavak davno ispričane priče o traganju za tijesnom većinom u Skupštini USK-a.

U Demokratskoj fronti, koju već mnogi vide kao dio vlasti, ističu kako su posljednjih dana imali više sastanaka sa potencijalnim partnerima, ali da konkretnih dogovora još nema. Njihovi prioriteti koje naglašavaju u razgovorima, su građani i funkcionalne institucije. Kako su nam kazali iz DF-a, njima je važno da usaglase mišljenja u pogledu prioriteta koji se odnose prvenstveno na funkcionisanje institucija i život građana.

Na drugoj strani, u NES – u  vjeruju u politički dogovor ‘Osmorke’ u Kantonu, što znači, da im je u tom slučaju dovoljan samo DF sa svoja tri zastupnika u Skupštini. U POMAK-u  pak  ističu, da  priča o novoj većini ni izbliza nije završena, te kako se blok B3, odnosno, POMAK, Naša stranka i NIP drže čvrsto i nastupaju zajedno. Neki to, kako kažu, već duže vrijeme žele razbiti. U SDA ističu da ‘Osmorka’ ne može tako lako doći do dogovora u USK-u i da su građani postali taoci te koalicije.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision