Tuesday, 23. July 2024.
Unsko-sanski kanton 25° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Marta. 2024. Bosna i Hercegovina
U Sarajevu se pretresaju objekti u vlasništvu Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Lejle Begović

Pripadnici policije MUP-a KS u sklopu akcije “Start 2” vrše pretrese privatnih i poslovnih objekata u vlasništvu Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Lejle Begović, sestre bivšeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića, potvrđeno je za Klix.ba.

Ova akcija je zapravo nastavak akcije “Start” u kojoj je raspakivanjem Sky aplikacije došlo do niza hapšenja zbog organizovanog kriminala, pranja novca te korpuptivnih krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlasti.

Mirsad Crnovršanin, advokat Elmedina Karišika, kazao je za Klix.ba da se pretresi vrše po identičnoj naredbi koju je Sud BiH već izdao kada su pretresi izvršeni te je ovaj slučaj nazvao pravnim nonsensom.

“Na osnovu uvida naredbe za pretres Kantonalnog suda proizilazi da se radi o identičnoj naredbi koju je već Sud BiH prethodno izdao kada mu je izvršen pretres. Dakle, radi se ponovo isti pretres po istom osnovu koji državno tužilaštvo provodi. Radi se o istoj naredbi za ista krivična djela po istom krivičnom osnovu. Ovo je pravni nonsens”, naglasio je Crnovršanin.

Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić su, kako saznajemo, ponovo privedeni, a detalji će biti poznati u toku dana.

Podsjećamo, u akciji “Start” su uhapšeni Ibrahim Hadžibajrić, Seid Hadžibajrić, Elmedin Karišik, Alma Destanović, Mustafa Dedić i Emina Rogo.

Dedić i Rogo su pušteni da se brane sa slobode dok su ostalima, nakon vremena provedenog u pritvoru, određene mjere zabrane te se nalaze na slobodi.

U zatvoru se jedino nalazi Ibrahim Hadžibajrić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision