Friday, 23. February 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Novembra. 2023. Bosna i Hercegovina
U Sarajevu danas sastanak predstavnika Trojke i HDZ-a BiH: Razgovor o Izbornom zakonu?

U Parlamentarnoj skupštini BiH danas će se održati sastanak predstavnika parlamentarnih političkih stranaka iz Federacije BiH koje čine većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Na sastanku će, prema najavi, prisustvovati predstavnici Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH), Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), Naroda i pravde (NIP) i Naše stranke.

Nije navedeno šta je povod i glavna tema sastanka, no pretpostavlja se da bi to mogao biti posljednji izvještaj Evropske komisije o BiH, prvenstveno usvajanje tri važna zakona (Zakon o sudovima, Zakon o sprečavanju sukoba interesa i Zakon o sprečavanju prava novca i terorističkih aktivnosti), a za očekivati je da bi govora moglo biti i o izmjenama Izbornog zakona u našoj zemlji.

Također ma stolu bi se mogao naći i budžet za narednu godinu. Tu je i višemjesečno pitanje imenovanja sudije u Ustavni sud FBiH i druga pitanja.

Posljednji sastanak u sličnom sastavu bio je sredinom oktobra kada su se Konaković, Nikšić, Kojović, Ćudić i Čović u delegaciji EU sastali sa Johannom Sattlerom.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision