Monday, 24. June 2024.
Unsko-sanski kanton 23° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Novembra. 2023. Bosna i Hercegovina
U Sarajevo je stigla prva grupa od ukupno 37  evakuisanih  bh. državljana i njihovih srodnika, u Gazi je ostalo još nekoliko osoba

Grupa od 37 bh. državljana i njihovih srodnika koji su evakuisani iz Gaze stigli su tokom jučerašnjeg danana Međunarodni aerodrom u Sarajevu. Njih su na aerodromu dočekali rodbina, prijatelji i drugi građani, kao i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić i amabsador Države Katar u BiH Meshaal Ali Mohammad Abdullah Al-Attiyah te ambasador Palestine Rezeq Namoora, kao i predsjednik Udruženja Palestinaca u BiH Majed Maarouf.

Obavještajno-sigurnosna agencija i druge sigurnosne agencije  su obavili svoj dio posla i možemo reći da je provjerama utvrđeno kako njihovim dolaskom nema sigurnosnih prijetnji za BiH, izjavio je  ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković.

Istakao je kako je ova priča vrlo stručno i ljudski realizovana. “Svi smo jako sretni, možemo reći da smo odahnuli i da smo sa zadovoljstvom i s puno emocija primili te ljude u Sarajevo”, naglasio je Konaković. Kako je rekao, neće odustati i ne smatra završenim ovu proceduru, dok svi bh. državljani i njihovi srodnici iz Gaze ne dođu u BiH.

Naveo je kako je odluka Savjeta ministara da dozvoli ulazak navedenim licima u našu zemlju na snazi 30 dana, ali da se može donijeti i odlukа o izdavanju humanitarnih viza.

Naglasio je kako je u izbjegličkom centru Salakovac kod Mostara obezbijeđen smještaj za one koji nemaju gdje boraviti u BiH. “Predviđena je i psihološka pomoć, pomoći ćemo i ekonomski i ljudski onoliko koliko bude potrebno”, poručio je Konaković..

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision