Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana
U opširnoj akciji u BiH uhapšeno više od 20 osoba zbog trgovine narkoticima

Postupajući po naredbi Tužilaštva i Suda BiH, policijski službenici MUPRS-a u saradnji s Federalnom uprave policije (FUP), u ranim jutarnjim satima proveli su aktivnosti na pronalasku i lišenju slobode više od 20 osoba uključenih u međunarodnu trgovinu narkoticima, koje su kontinuirano vršile krivična djela krijumčarenja opojnih droga, u proteklih šest mjeseci, s područja Crne Gore na područje Bosne i Hercegovine i Hrvatske. 

Prema prikupljenim dokazima, na navedeni način, prokrijumčareno je više od 100 kilograma opojne droge „cannabis sativa“ poznatije pod imenom marihuana “skank“ i veća količina cigareta, koje su u zajedničkim i dogovorenim aktivnostima policije i tužilaštava BiH i Hrvatske spriječene.

Istovremeno s aktivnostima u BiH, policija Hrvatske provodi koordinirane aktivnosti na lociranju i lišenju slobode 10 osoba s područja Hrvatske. U zajedničkoj istrazi sudjeluju policija i pravosudni organi Crne Gore, postupajući po zamolnici Tužilaštva BiH.

Tokom svih aktivnosti, pod kontrolu su jasno stavljeni svi osumnjičeni, a prvoosumnjičeni S.P. i još dvije osobe se od ranije nalaze u bjekstvu.

Prilikom pretresa, pronađena je određena količina droge, kao i dokazi za izvršenje krivičnog djela.

Svi osumnjičeni će biti ispitani od istražnog tima Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH koji se nalazi na terenu, nakon čega će donijeti odluku protiv koliko uhapšenih osoba će uputiti prijedlog za određivanje mjera pritvora ili mjera zabrane.

Ova akcija je rezultat međunarodne i regionalne saradnje Tužilaštva BiH i policijskih agencija sa pravosudnim i policijskim agencijama zemalja regiona, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

10:04 – Pretresi na više lokacija u BiH protiv međunarodne kriminalne grupe

Služba za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS), u saradnji sa policijama Crne Gore i Hrvatske, provodi akciju kodnog naziva „Šetač 2“, protiv međunarodne organizovane kriminalne grupe osumnjičene za neovlašteni promet opojnim drogama.

U toku su pretresi na više lokacija na području BiH, koje policijski službenici MUPRS-a provode pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u akciji učestvuje i Helikopterski servis Republike Srpske – potvrdila je za Agenicju Fena glasnogovornica MUPRS-a Mirna Šoja.

Pretresi se vrše i na području Crne Gore i Hrvatske, a očekuje se, kazala je, lišenje slobode većeg broja osumnjičenih osoba.

U dosadašnjim aktivnostima u okviru ove akcije ukupno je zaplijenjeno 130 kilograma opojne droge marihuane.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision