Sunday, 29. January 2023.
Unsko-sanski kanton 1° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Decembra. 2022. USK
U Cazinu potpisan ugovor za drugu radova na vodovodnom sistemu u naselju Ostrožac

Do kraja naredne godine Grad Cazin imat će u potpunosti zatvoren sistem vodosnabdijevanja na cijelom svom području. Potpisivanjem ugovora o drugoj fazi radova na vodovodnoj mreži Ostrožac na Uni praktično se završava projekat vodosnabdijevanja  na ukupnoj adminstrativnoj površini Grada Cazina koja iznosi oko 360 kvadratnih kilometara.

–„Ovo je veoma značaj projekat za naš Grad i preduzeće Vodovod jer s ovim zaokružujemo vodosnabdijevanje cijelog područja Cazina koje je do sada bilo 95% pokriveno. Ovdje se radi o drugoj fazi projekta vodosnabdijevanja Ostrošca na Uni. Vodovodna mreža je duga oko tri kilometra i time ćemo riješiti kompletno područje od Dobrenice do naselja iza Sedre, a takođe i jedan dio naselja Srbljani koji pripada Grada Bihaću.“, kaće Ibrahim Mujakić, direktor JKP Vodovod Cazin.

Ukupna vrijednost, koju je Grad Cazin uložio u završnicu ovog ciklusa, je 625.000 konvertibilnih maraka, a vrijednost radova za drugu fazu, za koju je jučer potpisan ugovor, iznosi  275.000 KM. Po riječima gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića, vodoopskrba je samo jedan od elemenata kompletnog ulaganja u ovaj dio grada.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision