Petak, 26. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 22° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Jula. 2019. USK
U Cazinu investicija od 300.000 eura u izgradnju ski centra

U gradu Cazinu planirana je investicija od 300.000 eura za izgradnju mini skijališta “Stovrela” koje se nalazi na području grada Cazina, a stalni posao bi u prvom skijalištu na tom području trebalo dobiti šest radnika, dok bi sezonski bilo zaposleno još  osam do 10 radnika.

Početku realizacije tog projekta prethodilo je potpisivanje Ugovora o koncesiji za izgradnju i korištenje objekata za rekreaciju, sport, turizam i ugostiteljstvo na šumskom zemljištu – izgradnja mini skijališta na lokaciji. Ugovor o koncesiji ovog mjeseca potpisali su ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona Nijaz Kadirić i direktor poduzeća koje planira uložiti pomenuta sredstva, Muhamed Handanagić.

Studiju  ekonomske opravdanosti dodjele koncesije za izgradnja i korištenje objekata za rekreaciju, sport, turizam i ugostiteljstvo na šumskom zemljištu, odobrila je Komisija za koncesije USK.Također, Gradsko vijeće Cazin svojom je odlukom dalo saglasnost za pokretanje postupka dodjele koncesije tenderskim putem. Koncesija se dodjeljuje na vremenski period od 30 godina.

U skoroj budućnosti investitor planira da započne radove na izgradnji skijaške staze, ski lifta, sistema za vještačko zasnježivanje te pratećih sadržaja skijališta. Kako navode iz Kantonalnog ministarstva privrede predloženom investicijom biti će dodatno obogaćena ukupna turistička ponuda Stovrela, grada Cazin te Unsko-sanskog kantona.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision