Wednesday, 27. September 2023.
Unsko-sanski kanton 13° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Augusta. 2023. USK
U Bužimu održan Dan filma

U Bužimu je u sklopu manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima te u sklopu 2. Krajiškog festivala Umjetnost bez granica održan Dan filma. Cjelodnevni sadržaji posvećeni filmskoj umjetnosti bili su odlično posjećeni.

Radionica animiranog filma sa profesorom i umjetnikom Ismetom Erdom Erdićem ispunila je očekivanja, a mladi Bužimljani su pokazali talent i veliku zainteresovanost.

Nakon toga je uslijedila projekcija animiranog filma Ruby tinejdžerka a interesovanje mališana je bilo toliko da se tražilo slobodno mjesto.

U predvečernjim satima održane su projekcije dokumentarnih filmova bužimskog autora Sulejmana Muratovića “Kušlat” i “Preživjeli”.

Glavni događaj bio je na Trgu Alija Izetbegović gdje je organizovano “Kino na otvorenom”. Na samom početku prisutnima se obratio Vahidin Veladžić, v.d. direktor JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim, a nakon njega Ilda Alibegović koordinatorica projekta Umjetnost bez granica. Uslijedila je projekcija filma Nemoguća misija-odmazda. Iako je ova augustovska noć bila neprirodno hladna posjećenost je ipak bila odlična.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision