Wednesday, 8. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Augusta. 2022. USK
U Bihaću okončana dvomjesečna Heart ljetna škola

Već treću godinu zaredom održana je Heart ljetna škola u Bihaću koju je sprovela organizacija Save The Children uz saradnju s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona. Ljetnu školu ove godine pohađalo je 150 djece iz Bihaća i Cazina kao i djece u pokretu iz privremenog prihvatnog centra Borići.

U petak  su svečano dodijeljene diplome djeci polaznicima Heart ljetne škole u Bihaću. Dva mjeseca su djeca iz lokalne zajednice zajedno s djecom u pokretu koja su smještena u privemeni prihvatni centar Borići imali radionice, izlete i sportske igre.

Domaćin ovogodišnje Ljetne škole bila je Osnovna škola Harmani I.

“Uključena su i djeca u pokretu i djeca iz lokalne zajednice koja žele da dolaze iz svih škola unutar grada Bihaća. Također, mogla su dolaziti i djeca iz drugih gradova ukoliko su imala svoj prijevoz. Tri dana je škola bila unutar zgrade škole Harmani I, dva dana su bili u prirodi”, objašnjava Sanjin Bećirović, direktor OŠ Harmani I.

Heart ljetna škola rezultat je saradnje organizacije Save The Chidren s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a.

Aktivnosti u ljetnoj školi provodili su nastavnici zaposleni u osnovnim školama, a ujedno su i certificirani Heart edukatori.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision