Friday, 22. October 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

31. Decembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Tuzlanski radnici obećanu pomoć trebalo bi da dobiju danas

Pomoćnik ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Azem Poljić izjavio je da bi tuzlanskim radnicima jednokratna novčana pomoć mogla biti uplaćena danas.

“Kako mi imamo informaciju, sredstva su već prebačena na račune Centra za socijalni rad i na račun Merhameta koji je obavio razgovore s robnim kućama koje će dati naturalni paket. Mi smo dali nalog finansijama, a ta sredstva će radnici imati na računima možda danas”, rekao je Poljić na pres-konferenciji u Tuzli.

Ističe da radnici moraju biti strpljiivi, jer vlast ne želi napraviti propuste koji bi bili štetni za ovaj kanton, a posebno za ovo ministarstvo.

“Mi smo radili u pravcu formaliziranja tih odgovornosti koje su nama naprosto pripisane od Vlade TK, a moram reći da to ne pripada stanju socijalne potrebe. Nerado smo prihvatili tu odgovornost i obavezu i sada to uvodimo u sistem formalno pravne legilsative da ne bismo postali odgovorni za nezakonite radnje koje se mogu desiti u pravcu dodjele te pomoći”,  poručio je Poljić.

Radnici, ko zna koliko puta prevareni, očekuju mizernu pomoć, kako bi bar Novu godinu dočekali onako kako priliči normalnoj porodici. I dalje insistiraju kako će iduće godine nastaviti borbu za jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na rad.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision