Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 5° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Decembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Tuzla: Radnici uništenih preduzeća najavljuju pokušaj iseljenja iz BiH – NOVI PROTESTI U SRIJEDU

Oko hiljadu radnika ”Dite”, ”Konjuha”,”Livnice čelika” i Tvornice obuće ”Aida” iz Tuzle najavljuju za srijedu odlazak pješice do Hrvatske granice u Orašju, ukoliko im Vlada Tuzlanskog kantona do tada ne isplati obećanu jednokratnu pomoć od 400 KM.

Radnici kažu da će tražiti azil u nekoj od evropskih zemalja, jer ih u našoj niko ne čuje.

Čak se vlast, prema mišljenju radnika, ruga njihovoj muci. Radnici ove četiri firme zatražili su pomoć i od međunarodnih institucija i ambasada u Bosni i Hercegovini. Vlada Tuzlanskog kantona prije petnaest dana obećala im je isplatu jednokratne pomoći. Međutim, Skupština Tuzlanskog kantona još nije dala saglasnost na vladinu odluku, zbog čega radnicima nije ni isplaćen novac.

Oko hiljadu radnika ”Dite”, ”Konjuha”,”Livnice čelika” i tvornice obuće ”Aida” iz Tuzle najavljuju za srijedu odlazak pješice do Hrvatske granice u Orašju,ukoliko im Vlada Tuzlanskog kantona do tada ne isplati obećanu jednokratnu pomoć od 400 KM. Ovo su danas rekli na press konferenciji održanoj u Tuzli. Radnici ove četiri firme zatražili su pomoć i od međunarodnih insitucija i ambasada u BiH. Vlada Tuzlanskog kantona još prije petnaest dana obećala im je isplatu jednokratne pomoći, međutim SkupštinaTuzlanskog kantona još uvijek nije dala saglasnost na Vladinu odluku zbog čega radnicima nije ni isplaćen novac.

Radnici se nadaju da do ovoga ipak neće doći i da će predstavnici vlasti u Tuzlanskog kantona imati razumijevanja za njihove nagomilane probleme.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision