Monday, 29. May 2023.
Unsko-sanski kanton 19° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Oktobra. 2022. Bosna i Hercegovina
Tužiteljstvo BiH vrši provjere navoda iz prijava u vezi s izbornim procesom

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je na dan Općih izbora u BiH, 2. oktobra, kao i u periodu prije i nakon toga zaprimilo i evidentiralo određen broj prijava koje se odnose na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u kontekstu izbornog procesa.

Kako je Feni rečeno iz tog tužiteljstva, u međuvremenu je zaprimljeno još prijava od Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), kao i od fizičkih osoba/građana.

Iz Tužiteljstva BiH ističu kako u okviru svojih nadležnosti, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, vrše provjere navoda iz prijava, te da su u predmetima koji se odnose na prijave nezakonitosti i nepravilnosti u izbornom procesu za entitetske razine, nadležne i postupaju entitetske pravosudne institucije i policijske agencije. 

– Kada se radi o procesu izbora za predsjednika RS,  to je u okviru nadležnosti Republičkog i okružnih javnih tužilaštava u RS, a Tužiteljstvo BiH će u slučaju potrebe, pružiti svaki vid asistencije i pomoći u skladu sa zakonom – navode iz državnog tužiteljstva.

Istovremeno, podsjećaju kako su Tužiteljstvo BiH i SIPA na dan Općih izbora zaprimili i evidentirali ukupno 27 prijava građana povezanih s izbornim procesom.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision