Monday, 22. April 2024.
Unsko-sanski kanton 0° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Februara. 2024. Bosna i Hercegovina
Trojka, SNSD i HDZ danas na sastanku u Mostaru

Danas će u gradu na Neretvi biti održan sastanak stranaka okupljenih oko Trojke, te HDZ-a i SNSD-a.

Sastanak će se održati s početkom u 15 sati u Domu HDZ-a BiH (kneza Domagoja bb). Nakon sastanka planirane su izjave za medije s početkom u 16.30 sati.

Podsjetimo, jedan od čelnika HDZ-a BIH Marinko Čavara rekao je da se nada da će na tim sastancima biti određenih dogovora.

“Sjednica Zastupničkog doma je zakazana za srijedu i ja mislim da ćemo do te sjednice imati dva ključna zakona koja su nam potrebna za pregovore”, rekao je Čavara.

Dodao da je po pitanju zakona o sudovima ostalo neriješeno pitanje sjedišta, a da je u zakonu o sukobu interesa bilo nekih nelogičnih rješenja.

Ministar vanjskih poslova BiH i lider NIP-a Elmedin Konaković je danas rekao kako mu se sukob interesa čini manje problematičan u ovoj fazi u kojoj je ostalo još nekih dilema.

“Mi pristajemo čak i da bude najrigidniji u regionu, najrigidniji u Evropi, u kojem nas političare treba svakodnevno ‘pretresati'”, kazao je Konaković.

Naveo je da ima nekoliko nastojanja da se etnički unutra glasa, te kazao da nije prihvatljivo da se etnički glasa u komisijama, iako etničku strukturu treba poštovati, kao i sve ostalo.

(Vijesti.ba)

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision