Thursday, 6. October 2022.
Unsko-sanski kanton 15° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Augusta. 2014. USK, Vijesti
TRIBINA KOALICIJE „ZAJEDNO ZA PROMJENE“

BIHAĆ, 16. augusta – Prva promotivna tribina “Vi pitate” kolicije “Zajedno za promjene”, koju čini šest političkih stranaka, danas je održana u Bihaću. Osim predstavljanja koalicije, predstavljeni su i programski ciljevi, ali i saslušane potrebe građana.

Šest političkih stranaka uspjelo je ono što ponekad ne ide ni jednoj političkoj opciji – usaglasiti stavove i poredati prioritete koji se tiču svakog građanina, istaknuli su na današnjoj tribini predstavnici kolaicije Zajedno. Na prostoru Unsko-sanskog kantona (USK), za bolje danas i sutra, na predostojećim izborima udruženim snagama borit će se DNZ, Stranka penzionera umirovljenika i Stranka pravde i povjerenja, rekao je između ostalog u svom obraćanju Rifat Dolić, predsjednik DNZ BiH. Smatrajući da će najbolje ostvariti svoja prava i vratiti dostojanstvo najstarijoj populaciji, koaliciji su se pridružili i penzioneri. Kroz suze je o teškom položaju ove populacije govorio Mehmed Nurkanović, predsjednik Stranke penzionera BiH.

Očuvanje BiH, jačanje državnih institucija, jednakopravnost naroda i građana, borba protiv korupcije, promjena obrazovnog sistema, te revizija privatizacije, samo su neki od ciljeva kolacije “Zajedno za promjene”. Oktobarski izbori su prilika za promjene u tim oblastima, istaknuo je aktuelni predsjednik Federacije, predsjednik SPP-a BiH, te kandidat za člana Predsjedništva BiH Živko Budimir.

U dobar izborni rezultat ne sumnjaju, a očekivanja na izborima istaknuli su, od osam do 10 posto glasova biračkog tijela. S prve promotivne tribine “Vi pitate”, predstavnici koalicije „Zajedno za promjene” poručili su građanima naše zemlje da izađu na opće izbore, i dajući njima svoj glas, promijene loše stanje u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision