Thursday, 30. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Maja. 2023. USK
TOKOM JUČERAŠNJE POSJETE USK FEDERALNI MINISTAR PODUZETNIŠTVA UPOZNAT S BROJNIM PROBLEMIMA KOJI MUČE OVDAŠNJE PRIVREDNIKE

 Novoimenovani ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović, posjetio je jučer Unsko-sanski kanton. Cilj njegove prve službene posjete Krajini bio je razgovor sa poduzetnicima ovog kraja, te pronalazak  modusa rješavanja njihovih problema, odnosno problema svih onih koji proizvode i privrjeđuju u realnom sektoru.

Kao osnovni problem, poduzetnici ističu visoke namete na radničke plaće. Mijatović je obećao da je snižavanje nameta na plaće i povišica primanja radnika u fokusu Vlade Federacije i njegovoga resora.

Svoju posjetu Krajini, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta započeo je u Ključu i to firmi „Smarvet“ koja je kompletan svoj proizvodni kapacitet je stavila u službu izvoza.

Mijatović je u Sanskom Mostu sastao se sa privrednicima ovoga grada, koji su vrlo otvoreno i bez ustručavanja rekli koji su njihovi osnovni problemi, ali i zahtjevi prema njemu kao resornom federalnom ministru. Ministar Mijatović sa svojim krajiškim saradnicima posjetio je i nekoliko sanskih proizvodnih pogona.

U nastavku današnjeg obilaska krajiških privrednika, ministar Mijatović sastao se s predstavnicima velikokladuških privrednika, kao i gradonačelnicima Bosanske Krupe i Bihaća.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision