Sunday, 26. June 2022.
Unsko-sanski kanton 29° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Jula. 2014. Izdvojeno, Sport, Vijesti
Tehnička komisija N/FSBiH izjašnjava se o selektoru; Nikić: Napravili smo svjetsko čudo

Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zasjedat će 9. jula u Sarajevu sa početkom u 14 sati, a tada će raspravljati o sudbini Safeta Sušića, odnosno o produženju saradnje sa selektorom kojem je ugovor istekao 30. juna.No, prije zasjedanja fudbalske vlade, o Sušićevim rezultatima na klupi zmajeva izjasnit će i Tehnička komisija N/FSBiH koja će sastati danas u 11 sati.

“Naši rezultati u Brazilu i nisu loši. Zadovoljan sam. Međutim, kada pogledam kako igraju Argentina i Brazil, žao mi je što nećemo biti u polufinalu”, bila je prva reakcija Nikole Nikića, bivšeg selekotra naše mlade reprezentacije i aktuelnog potpredsjednika Tehničke komisije, koji nam je potvrdio da će se sa kolegama sastati danas.

“Prvi put smo bili na Svjetskom prvenstvu, a ako znamo da imamo jedan stadion koji odgovara svjetskim standardima i još tri terena sa umjetnom travom onda smo u Brazilu napravili svjetsko čudo. Ostvarili smo jednu pobjedu, pružili dostojan otpor Argentini, a od Nigerije nesretno izgubili, uz sudijsku grešku. Naravno, ima i onih koji nisu zadovoljni. Ali, takvi smo mi. Imamo 3,5 miliona selektora, i da smo se plasirali u polufinale i tamo ispali, našli bi se neki koji ne bi bili zadovoljni. Obično, to su oni isfrustrirani kojima žena ne da dići glavu, pa moraju negdje iskaliti svoj bijes”, kazao je Nikić u svom stilu.

Konkretno, kada je u pitanju ostanak Sušića na klupi BiH, Nikić nema previše dilema.

“Ne mogu reći stav Komisije, ali mogu svoj lični. Da Sušiću nije istekao ugovor, ne bih uopšte trebalo raspravljati o tome da li treba ostati na klupi. To govorim kao čovjek koji se bavi ovim ovim poslom”, kazao je Nikić, koji je imao dvije zamjerke vezane za državni tim, uz naglasak da to nije stvar struke:

“Nije mi se svidjelo što smo se za SP pripremali u Hrasnici, a ne u trening-kampu u Zenici, a druga stvar koja mi se nije svidjela je ta da igrači kolo vode”.

Uz Tehničku komisiju očekuju se između ostalih i izvještaji Denijala Pirića, direktora svih naših fudbalskih selekcija, te sekretara stručnog štaba Elmira Pilava.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno Sport Vijesti

26.06.2022 VIJESTI UKRATKO
26.06.2022 VIJESTI UKRATKO
RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision