Saturday, 3. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Maja. 2021. Bosna i Hercegovina
Tegeltija: Neka 1. maj bude povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija čestitao je radnicima, sindikatima i građanima u Bosni i Hercegovini 1. maj – Međunarodni praznik rada.

„U ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, čestitam svima Međunarodni praznik rada, koji i ove godine obilježavamo u vrijeme globalne pandemije uzrokovane virusom korona. Više nego ikada danas je potrebno pokazati i pružati solidarnost, humanost i kolegijalnost, ali i ne zaboraviti simboliku praznika Prvog maja. Međunarodni praznik rada podsjeća nas na istorijsku borbu za radnička prava i neka bude povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti kao civilizacijskih vrijednosti koje vode napretku društva, poručio je Tegeltija

Dodao je kako je prioritet Vijeća ministara BiH je provođenje reformi, u skladu sa ustavnim nadležnostima, s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta kako bismo sačuvali postojeća i omogućili otvaranje novih radnih mjesta. Nadam se da ćemo svi, u ovom teškom periodu pandemije, ostati privrženi razvoju socijalnog dijaloga kako bi što prije došlo do ekonomskog oporavka zemlje.

Pozivam sve građane da se i u vrijeme praznika pridržavaju mjera nadležnih organa o zaštiti kako bismo se što prije vratili ekonomskim temama i stvorili uslove da svaki radnik može dostojanstveno živjeti od svog rada“, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

 

 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision