Sunday, 26. May 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Marta. 2023. Zanimljivosti
Taktike supermarketa koje će vas navesti da potrošite više od planiranog

Biti svjestan taktika na koje vas supermarketi navode da potrošite više može pomoći u smanjenju šanse da potrošite svoj novac naredni put kada budete kupovali hranu.

Pametan raspored trgovina

Supermarketi žele da prošetate cijelim prostorom, jer je veća vjerovatnoća da ćete usput pokupiti nepotrebne stvari. Zbog toga se osnovni predmeti, poput jaja, obično drže na nejasnim mjestima.

Zbog toga ćete morati ići po prolazima kako biste ih pronašli. Osim toga, često ćete otkriti da baš kad se naviknete na raspored, supermarket ponovno sve promijeni.

Veća kolica

Kolica u supermarketima sada su mnogo veća nego što su bila, a što više prostora imate, veća je vjerovatnost da ćete ga ispuniti. Što su veća kolica, to je vjerovatnije da ćete na kraju potrošiti više, pa se umjesto toga pokušajte držati obične korpe.

Skuplji proizvodi u razini očiju

Položaj proizvoda na policama može imati velik uticaj na vjerovatnost da ćete ih kupiti. Mnogo je vjerovatnije da će užurbani kupci zgrabiti prve artikle koje vide, odnosno one koji se nalaze u razini očiju, a supermarketi to koriste u svoju korist.

Igračke na nižim razinama

Slično tome, igračke u svijetlim pakovanjima, žitarice sa šarenim maskotama, slatkiši i časopisi obično se stavljaju na niže police kako bi ih djeca lako mogla dohvatiti.

Ugodni mirisi

Jeste li ikada ušli u supermarket i osjetili miris svježe pečenog hljeba ili kolačića? Ovo je još jedna uobičajena taktika koju supermarketi koriste kako bi vas uvjerili da potrošite više.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision