Sunday, 5. February 2023.
Unsko-sanski kanton -3° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Septembra. 2022. Zanimljivosti
Tajland planira početi naplaćivati ​​ulaznice stranim turistima

Tajlandski ministar turizma i sporta Pipat Ratčakitprakan rekao je 5. septembra da bi se u oktobru od kabineta moglo zatražiti da odobri naplatu ulaznica od stranih turista prilikom ulaska u državu, a očekuje se da će to biti uvedeno početkom sljedeće godine.

Pipat je rekao da Univerzitet Naresuan proučava odgovarajuću stopu ulaznice za strane turiste koji dolaze kopnom i da bi studija trebala biti napravljena ovog mjeseca.

Zatim će stope ulaznih naknada biti dostavljene kabinetu na odobrenje u oktobru, rekao je Pipat, napominjući da će nakon odobrenja stope morati biti objavljene u Kraljevskim novinama i stupiće na snagu 90 dana kasnije.

Ministar je rekao da će primjena cijena ulaznica za strane turiste stupiti na snagu početkom sljedeće godine.

Nacionalni odbor za turističku politiku odobrio je prijedlog Ministarstva turizma i sporta da se u januaru naplati naknada od 300 THB (osam američkih dolara) od svakog turiste koji ulazi u zemlju.

Pipat je kasnije rekao da ne bi bilo pošteno koristiti istu naplatnu stopu za turiste koji dolaze različitim načinima prevoza, pa je zadužio Univerzitet da prouči odgovarajuću naknadu koja će se naplaćivati od turista koji dolaze kopnom.

(Vietnam Plus)

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision