Tuesday, 21. May 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Tajani i Schallenberg danas u BiH, uputili poruku

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije Antonio Tajani i savezni ministar za europske i međunarodne poslove Republike Austrije Alexander Schallenberg danas stižu u BiH. 

“Za Bosnu i Hercegovinu 2023. je počela pozitivno. Dodjela statusa kandidata za članstvo u EU u prosincu 2022. godine bila je opipljiv znak da budućnost BiH čvrsto leži u Europskoj uniji. Unutar EU-a Austrija i Italija snažno su zagovarale postizanje ove prekretnice. Nakon izbora u listopadu 2022. brzo je formirano Vijeće ministara na državnoj razini. Opipljiv napredak prema članstvu u EU središnji je element programa ove vlade. To su obećavajući koraci u pravom smjeru. Sada moramo iskoristiti ovaj zamah. Vrijeme je da se svi donositelji političkih odluka pozabave dugoročnim pitanjima i krenu naprijed s reformama koje će dovesti do europskih integracija. Italija i Austrija nastavit će podržavati BiH na tom putu.

Prilikom dodjele statusa zemlje kandidata Europska unija i njezine države članice bile su jasne o tome što očekuju u pogledu reformi. Bosna i Hercegovina mora nastaviti napredovati u osam oblasti reformi, kao i u četrnaest prioriteta potrebnih za otvaranje pristupnih pregovora s EU-om. Stoga je nužno da vlasti Bosne i Hercegovine ulože sve napore u tom smjeru, stavljajući reforme u središte svojih prioriteta.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision