Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 2° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Decembra. 2014. Region, Vijest dana
Tači: Cilj da Kosovo prizna dvije trećine članica UN

Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da je cilj kosovske diplomatije da tokom četvorogodišnjeg mandata obezbijedi da nezavisnost Kosova prizna još pet država Evropske unije (EU) kao i dvije trećine članica UN.
 
“Međunarodno priznanje nezavisnosti i suvereniteta Kosova biće u fokusu kosovske diplomatije, uz snažno lobiranje za jačanje međunarodnog položaja Kosova, za uspostavljanje diplomatskih odnosa sa većinom zemalja članica UN”, napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu.

Kosovska diplomatija će imati za cilj da tokom ovog mandata postigne priznanje nezavisnosti Kosova kod dvije trećine zemalja članica UN-a.

“Postizanje ovog cilja će omogućiti i ojačati Kosovo kao ravnopravnu članicu međunarodne zajednice čime će značajno doprinijeti miru, stabilnosti i bezbjednosti regiona”, napisao je Tači.

Kosovski ministar spoljnih poslova ističe da će Kosovo nastaviti praktične napore da ubijedi pet država članica EU da je priznanje nezavisnosti Kosova pravična odluka i u interesu evropskog jedinstva.

Kosovo će se, takođe, prema njemu snažno angažovati za produbljivanje saradnje sa evroatlanskim institucijama, EU i NATO.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision