Wednesday, 28. September 2022.
Unsko-sanski kanton 10° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Juna. 2014. Izdvojeno, Sport, Vijesti
Svjetsko prvenstvo: Oko 5.000 navijača bodrit će Zmajeve u Brazilu

Najvatreniji navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine imat će priliku po prvi put u historiji naše zemlje otputovati na veliko takmičenje i bodriti ”zmajeve” na utakmicama svjetskog prvenstva u Brazilu.

Smotri najboljih svjetskih nogometnih ekipa prisustvovat će bh. navijači koji su uspjeli izdvojiti poveću sumu novca za putovanje, smještaj i utakmice u Brazilu, koja ovisi od aranžmana za koji su se opredijelili.

Kako je Agenciji FENA kazao predstavnik Nogometnog saveza BiH u Brazilu Adnan Džemidžić, Sušićeve

izabranike na sve tri utakmice u Rio de Janeiru i Salvadoru bodrit će između 4.000 i 5.000 navijača.

– Grupa od oko 200 ”BH Fanaticosa” kupila je karte preko Saveza i registrovala se na FIFA-inoj stranici. Očekujemo da će na svakoj utakmici biti između četiri i pet hiljada naših navijača, ali ne možemo tačno reći koliko njih dolazi iz BiH a koliko iz dijaspore. Najljepši podatak je da će cijeli Brazil navijati za BiH – rekao je Džemidžić.

Navijači BiH koji su odlučili posjetiti daleki Brazil, pored utakmica reprezentacije moći će se družiti u fan zonama, odsjedati u hotelima od tri i četiri zvjezdice, obilaziti znamenitosti i uživati u čarima najveće južnoameričke države.

Turističe agencije iz BiH ponudile su nekoliko aranžmana za Brazil, od kojih je većina za jednu utakmicu (BiH – Argentina), dvije utakmice u kombinaciji s hrvatskim turističkim agencijama (Brazil – Hrvatska i BiH – Argentina), te sve tri utakmice reprezentacije BiH u grupnoj fazi takmičenja.

Većina agencija u svojoj ponudi će imati i mogućnost produženja boravka u Brazilu, ukoliko reprezentacija BiH izbori plasman u eliminacionu fazu svjetskog prvenstva.

Najveći broj navijača putovat će preko agencije Centrotrans, oficijelne agencije Nogometnog saveza BiH, koja će u Brazil prevesti nešto više od 500 osoba, od kojih je 300 iz BiH i nešto više od 200 iz dijaspore.

Jedan od Centrotransovih aranžmana uključuje utakmicu Brazil – Hrvatska, na koju će bh. navijači otputovati zajedno s hrvatskim navijačima, koji će također prisustvovati utakmici između BiH i Argentine.

Preko agencije RelaxTours u Brazil će otputovati 48 osoba raspodijeljenih u tri grupe, kojima će biti omogućeno i produženje boravka u Brazilu.

Agencija Sol Azur u Brazil će povesti više od 100 bh. navijača u dva aranžmana. Prvi se odnosi na utakmicu BiH – Argentina, a drugi na pomenutu utakmicu i prvi susret SP-a između Brazila i Hrvatske.

Sarajevska agencija M97 obezbijedila je aranžman za utakmicu BiH – Argentina za 40 osoba iz dijaspore i 20 iz Sarajeva. Aranžman uključuje četiri noćenja u Rio de Janeiru, a u pripremi su i druge ponude koje će biti ”aktivirane” ukoliko BiH prođe grupnu fazu.

Državljani Bosne i Hercegovine izuzeti su iz potrebe pribavljanja viza za ulazak, izlazak, prolazak i boravak na teritoriji Brazila do 90 dana, računajući od datuma prvog ulaska u zemlju.

Navijačima se savjetuje oprez zbog zabilježene visoke stope kriminaliteta, posebno u marginalnim kvartovima ”favelama” svih velikih gradova, a naročito Rio de Janeira, Salvadora, San Pabla i Brasilie.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno Sport Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision