Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton 4° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Januara. 2023. Bosna i Hercegovina
Svi kandidati za Vijeće ministara uspješno prošli pitanja Komisije i predloženi za imenovanje

Na 3. sjednici Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Bosne i Hercegovine data je preporuka Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za potvrđivanje imenovanja kandidata za obavljanje dužnosti ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine.

Komisija je preporučila potvrđivanje imenovanja: Elmedina Konakovića za ministra inostranih poslova; Zorana Tegeltije za ministra finansija i trezora; Staše Košarca za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa; Davora Bunoze za ministra pravde; Edina Forte za ministra komunikacija i transporta; Dubravke Bošnjak za ministarku civilnih poslova; Nenada Nešića za ministra bezbjednosti; Zukana Heleza za ministra odbrane; Sevlida Hurtića za ministra za Ijudska prava i izbjeglice.

Preporučeno je i potvrđivanje imenovanja: Josipa Brkića za zamjenika ministra inostranih poslova; Muhameda Hasanovića za zamjenika ministra finansija i trezora; Ljiljane Lovrić za zamjenicu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa; Elvira Mahmuzića za zamjenika ministra pravde; Ognjena Janjića za zamjenika ministra komunikacija i transporta; Marijane Mojić za zamjenicu ministra civilnih poslova; Ivice Bošnjaka za zamjenika ministra bezbjednosti; Aleksandra Goganovića za zamjenika ministra odbrane; Slavena Galića za zamjenika ministra odbrane; Duške Jurišić za zamjenicu ministra za Ijudska prava i izbjeglice. Sjendica Predstavničkog doma na kojoj bi trebalo biti imenovano novo Vijeće ministara bit će održana u srijedu, 25. januara u 12 sati.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision