Saturday, 25. May 2024.
Unsko-sanski kanton 10° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Februara. 2023. USK
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća završeno je obilježavanje 763.rođendana grada Bihaća

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Bihać i dodjelom priznanja i nagrada zaslužnim pojedincima i kolektivima završeno je obilježavanje 763.rođendana grada Bihaća…  Za izuzetan doprinos na promoviranju općih civilazijskih vrijednosti, humanih i humanitarnih aktivnosti najveće gradsko priznanje, Povelju 26. februar, dobila je organizacija IPSIA BIH, ali i Džanan Musa za izuzetna ostvarenja i postignute sportske rezultate.

Na jučerašnjoj  svečanoj sjednici GV Bihać povodom Dana grada Bihaća “Plaketu Grada Bihaća” dobili su Lamija Salkičevoć- Ćoralić, Ahmet Kečalović, Inis Bahić i Gorica Bukić..

Javnost je ovom prilikom informisana i o imenima dobitnika priznanja „Plaketa branilaca-oslobodilaca Bihaća“. Ova priznanja kao pojedinačna priznanja će se dodjeliti 16. juna ove godine prilikom obilježavanja Dana branilaca grada Bihaća. Svečanoj sjednici Gradskog Vijeća prisustvovali su pored, brojnih gostiju, predstavnika Gradske uprave i predstavnici Vlade USK.

U okviru obilježavanja 763. rođendana Bihaća  su delegacije Gradske uprave i Vijeća, zajedno sa predstavnicima kantonalne vlasti, političkih stranaka, ali i prijateljima Bihaća iz drugih općina i gradova, položili cvijeće na spomeniku braniocima grada, gradskom mezarju Humci, katoličkom groblju Žegar, Partizanskom groblju Borići, te na mezaru heroja odbrambeno-oslobodičkog rata, Adila Bešića i ministra vanjskih poslova BiH dr. Irfana Ljubijankića.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision