Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton -5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Oktobra. 2022. USK
Svečani prijem za brucoše: Prvu godinu Ekonomskog i Pravnog fakulteta u Bihaću upisalo oko 100 studenata

Na Ekonomskom i Pravnom fakultetu Univerziteta u Bihaću, a povodom početka nove akademske godine, danas je upriličen svečani prijem brucoša. Prvu godinu osnovnih akademskih studija, na ove dvije visokoškolske ustanove upisalo je oko 100 studenata…

Po prvi put u klupe amfiteatra na Ekonomskom fakultetu sjelo je više od 60 studenta. Jedna od njih je i Gabrijela Šantić koja nakon završene Gimnazije svoje obrazovanje želi nastaviti upravo u ovoj visokoškolskoj ustanovi.  Gabrijela smatra da je izabrana profesija dobra podloga za njenu budućnost i posao kojeg želi raditi.

U pozdravnom govoru rukovodstvo Fakulteta je ukazalo na značaj tradicije u obrazovanju stručnjaka iz oblasti ekonomije, poželivši studentima uspjeh na putu do sticanja željenog zvanja. Dekanesa fakulteta Mirela Kljajić-Dervić uz ostalo kaže kako se nada da će svi brucoši opravdati povjerenje i svoja očekivanja pretvoriti u uspješan rad i završetak ovog fakulteta te izvrsnost za dalji profesionalni život.

Sretan je danas bio i Armin Zulić koji se nakon srednje škole odlučio za Pravni fakultet. Želja mu je biti uspješan u nastavku školovanja te se nada da će njegovo stečeno znanje služiti društvenoj zajednici. Pravni fakultet je izabrao, kako sam tvrdi, zbog širokog dijapazona znanja koje može steći u ovoj visokoškolskoj ustanovi. Inače, interes za studiranjem na ovom fakultetu iskazalo je oko 15 svršenih srednjoškolaca. Tom brojkom zadovoljni je i dekan Pravnog fakulteta Suad Hamzabegović.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision