Wednesday, 28. September 2022.
Unsko-sanski kanton 10° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Jula. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Sve je spremno za ukop 175 žrtava 11. jula – Danas ispraćaj kolone sa tabutima

U Memorijalnom centru Potočari održan je posljednji sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 19. godišnjice genocida u Srebrenici. Kako je potvrdio predsjednik Organizacionog odbora, Ćamil Duraković, sve je spremno za ukop 175 žrtava 11. jula u Memorijalnom centru Potočari. Tabuti sa posmrtnim ostacima ubijenih Srebreničana sutra će iz Visokog biti prevezeni do Srebrenice. Najmlađa žrtva koja će 11. jula biti ukopana je Senad Beganović, koji je u trenutku smrti imao 15 godina, dok je najstarija žrtva Hurem Begović, rođen 1916. godine.

Ispraćaj kolone sa tabutima 175 srebreničkih žrtava

Kolona s tabutima 175 srebreničkih žrtava koje će biti ukopane 11. jula u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari u srijedu bi u 10 sati trebala krenuti iz Visokog prema Potočarima, javlja agenicija FENA.
Predviđeno je da kolona prođe kroz Vogošću, Sarajevo, potom preko Sokoca, Milića, Vlasenice, do Potočara gdje bi trebala stići u popodnevnim satima.
Prolazeći kroz Sarajevo, tužna kolona s posmrtnim ostacima ubijenih Srebreničana, nakratko se zaustavi ispred zgrade Predsjedništva BiH gdje okupljeni građani kao i pojedini predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti odaju počast srebreničkim žrtvama.
Najmlađa žrtva koja će biti ukopana 11. jula ove godine u Potočarima je dječak Senad (Ramo) Beganović koji je imao 14 godina kada je ubijen, a njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u četiri različite masovne grobnice.
Najstarija žrtva koja je identificirana i spremna za ukop u Potočarima je Hurem Begović rođen 1916. godine.
U Memorijalnom centru u Potočarima do sada je ukopano 6.066 žrtava srebreničkog genocida.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision