Četvrtak, 5. Juna 2014.
Unsko-sanski kanton 18° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
Sutra počinje zaprašivanje poplavljenih područja u Federaciji BiH

Federalni štab civilne zaštite uputio je danas obavijest kantonalnim i općinskim štabovima civilne zaštite Posavskog i Tuzlanskog kantona u kojoj se detaljno opisuje proces zaprašivanja iz zraka odnosno dezinsekcija.

– Sukladno aktu Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH broj:S-01-02-01-2-848-9/14 od 05.06.2014.godine, Federalna uprava civilne zaštite je obaviještena da će se 06.06.2014. godine izvršiti zaprašivanje iz zraka adultnih formi komaraca sa četiri preleta (2 ujutro / 2 predvečer) sa dva poljoprivredna aviona tvrtke Air tractor d.o.o. iz Hrvatske, za što je pribavljena dozvola Direkcije za civilno vazduhoplovstvo, pri Ministarstvu komunikacija i prometa. Zaprašivanje iz zraka počinje u 10 sati na području općina Odžak, Domaljevac-Šamac i Orašje i vršit će se preparatom neropitoid premium, ukoliko meteo uvjeti dozvole.

Tijekom zaprašivanja sve osobe, a osobito osobe s hroničnim respiratornim bolestima i dišnim tegobama, hrana, te pčele i sve ostale domaće životinje trebaju se skloniti od direktnog utjecaja sredstva koje će se raspršivati avionom. U tu svrhu preporučujemo prije zaprašivanja skloniti sve životinje i hranu koja je pohranjena na otvorenom, a tijekom vremena zaprašivanja zatvoriti prozore i boraviti u zatvorenom prostoru. Svu hranu, voće i povrće koje neće biti moguće zaštiti prilikom zaprašivanja, prije upotrebe, treba dobro oprati kako bi se izbjegao mogući neželjeni utjecaj sredstava za adulticidni tretman komaraca“, kaže se u obavijesti Federalnog stožera civilne zaštite koju je potpisao načelnik  Fahrudin Solak, a koja je dostavljena i Vladi Brčko Distrikta BiH, te Republičkoj upravi civilne zaštite RS, prenosi Patria.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision