Friday, 7. October 2022.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Septembra. 2022. Region
Stupio na snagu dogovor Beograda i Prištine o ličnim kartama i uredba o preregistraciji srbijanskih tablica, na Jarinju mirno

Od ponoći je počela primjena sporazuma o ličnim dokumentima između Beograda i Prištine, a rano jutros na administrativnom prelazu Jarinje situacija je mirna.

Od ponoći je na snazi i uredba o preregistraciji srbijanskih tablica, a kako javlja izvještač Tanjuga, na prelazu nema vozila, ali se očekuje da se i dalje na registarske oznake na automobilima u oba pravca lijepe stikeri kao što je bilo juče.

U blizini Jarinja vidljivo je pojačano prisustvo Kfora, čiji se pripadnici nalaze na oko dva kilometra od prelaza.

Na oko 800 metara udaljenosti postavljen je veći punkt kosovske policije i njihove specijalne jedinice.

Na prelazu su na vidnim mjestima postavljene table sa “disklejmerima”, odnosno obavještenja u kojima se objašnjava da se omogućavanje korišćenja ličnih karata koje je izdala Priština vrši isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Beograd i Priština postigli su dogovor o ličnim dokumentima, prema kojem Beograd ukida dokumenta za vlasnike ličnih karata koje su izdale privremene prištinske institucije, dok ih Priština neće uvoditi za građane sa ličnim kartama Srbije.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision