Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Decembra. 2014. Region, Vijesti
Šteta od elementarnih nepogoda u Srbiji ove godine 1,7 milijardi evra

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je danas da je ukupna šteta od elementarnih nepogoda u ovoj godini bila 1,7 milijardi eura.

Ilić je u jutarnjem programu TV Pink rekao da je obišao čitavo područje Majdanpeka i Donjeg Milanovca, gdje su uzrok havarije ledene kiše i snijeg koje su oštetile i oborile drveće.

Ministar je ukazao da se poslednjih dvadesetak godina nisu održavali dalekovodi i veliki električni vodovi, niti se sjekla šuma, koja ne smije da bude u koridoru dalekovoda, jer “Srbijašume”, ni “Nacionalni park Đerdap” nisu radili te poslove i da se godinama nije ulagalo ni u protivpožarne puteve.

Ilić je rekao da je ovih dana posjetio ivanjički kraj i Goliju, gdje je, prema njegovim riječima, slična situacija, koja bi, takođe, radi potpune bezbednosti, morala da se dovede u red, ali da je potrebno obaviti sječu šuma i da u golijskom kraju i Tari ima ljudi koji se nude da pomognu.

Ilić je istakao da je svakodnevno boravio i na Tekijama, gde su u toku radovi na Grabovici, Kamenici i Boljetini kod Majdanpeka, gdje su iznenada samo na području te dvije opštine i jednom dijelu prema Knjaževcu i Zaječaru u brdskom području Miroč planine i Nacionalnog parka Đerdap, pali ledena kiša i snijeg.

Ministar je ukazao da ne bi bilo havarije na Tekijama da su prije 25 godina, kada je urađen projekat, bile sagrađene tri zaštitne brane da zadrže bujične vode.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision