Saturday, 3. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Novembra. 2022. USK
Stari grad Sokolac kod Bihaća uskoro bi trebao dobiti i pristupne stepenice

Turistička zajednica Grada Bihaća preuzela je upraviteljsku ulogu nad starim Sokolačkim gradom te je pokrenula određene aktivnosti na oživljavanju i njegovom pozicioniranju u historijsko mjesto i turističku tačku.

Iz Turističke zajednice Grada Bihaća su kazali da su procesi njihovih ideja i motivacija postali ubrzani onda kada su njihovi partneri odlučili postati dio ove priče i pomoći im u realizaciji svega toga.

S tim u vezi, TZ Grada Bihaća nedavno je realizirala prvi korak ka izgradnji prilaznog stepeništa na Srednjovjekovnom gradu Sokolac. Idejni prijedlog/projektni zadatak ovlaštenog studija za projektovanje predstavlja nastavak razvijanja ove značajne historijske tačke. Cilj je izraditi glavni projekt i zvanično započeti radove.

“Nakon što smo u posljednje dvije godine asfaltiranjem pristupnog puta i izgradnjom srednjojovjekovne pozornice stekli uvjete i pokazali da na ovoj lokaciji možemo uspješno ugostite događaje poput filmskog festivala Avant&Una, festival elektronske muzike Imeprium brunch, predstave poput one Zijaha Sokolovoća, koncerta Amire Medunjanin i Divahane koji na ovoj lokaciji dobivaju dodatan bajkovit prizvuk, izgradnja pristupnog stepeništa sljedeći je infrastrukturni projekat kojim želimo garantirati sigurnost posjetitelja i cjelokupan doživljaj dolaska do ovog kulturnog bisera dići za stepenicu više”, kazali su iz TZ Grada Bihaća.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision