Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Januara. 2015. Region, Vijesti
Srbija preuzima predsedavanje OEBS

Srbija je ove godine predsedavajuća Organizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), a njen glavni cilj je da bude most u rješavanju ukrajinske krize.

Stalni predstavnik Srbije pri OEBS-u preuzima predsedavanje ovim telom 1. januara, a 15. januara, kako je najavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, biće održana prva konferencija Stalnog saveta OEBS-a, koja će označiti zvaničan početak predsedavanja Srbije toj organizaciji.

“Petnaestog januara biće održana prva sednica Stalnog saveta OEBS-a, kojom ću ja predsedavati, što će označiti zvanični početak predsedavanja Srbije”, rekao je Dačić krajem decembra na redovnoj mesečnoj konferenciji za medije. Rješavanje situacije u Ukrajini, zasnovano na poštovanju mirovnog sporazuma svih strana, biće prioritet Srbije kada preuzme predsedavanje OEBS-u u 2015, rekao je Dačić. Dačić je rekao, kako je navedeno u saopštenju OEBS, da predsedavanje predstavlja veliki izazov i priliku za Srbiju da iskoristi političku volju ka ciljevima OEBS, posebno u vezi sa postojećom krizom u Ukrajini, što nije bilo očekivano kada je Srbija izrazila volju da predsedava OEBS-u pre tri godine.

U godini srpskog predsedavanja, 2015, biće obeležena 40. godišnjica Završnog akta iz Helsinkija, navedeno je u saopštenju OEBS. Dačić će prioritete Srbije predstaviti Stalnom savjetu OEBS u Beču, 15. januara, što će označiti i zvaničan početak predsjedavanja Srbije toj organizaciji.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision