Monday, 27. May 2024.
Unsko-sanski kanton 22° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Jula. 2023. USK
Sportski savez Unsko-sanskog kantona dodijelio stipendije za 13 najuspješnijih sportista

Sportski savez Unsko-sanskog kantona, uz podršku resornog Ministarstva, odnosno kantonalne Vlade, danas je dodijelio stipendije za 13 najuspješnijih sportista, koji su ostvarili najbolje rezultate u prethodnoj godini. 1500 KM uskoro bi trebalo biti na računima najboljih od najboljih, a ujedno, svojevrsna je to nagrada i podstrek za još bolje i kvalitetnije rezultate…

Zlatne medalje na brojnim evropskim, svjetskim, internacionalnim takmičenjima – ukratko najbolji od najboljih – to opisuje ovih 13 mladih nada, dobitnika stipendija koje im je dodijelio kantonalni Sportski savez. Mala sredina traži dodatni napor, puno više odricanja i ulaganja, kako bi se nosili s protivnicima iz svjetskih sportskih sila, zbog čega ovakvu podršku još više cijene. Jedna od dobitnica stipendije je i Nina Pozderac koja uz ostalo kaže kako je ova stipendija bitna kao finansijska podrška za dalje pripreme i uspjehe. Mehmed Krupić također dobitnik stipendije navodi kako trenira već 11 godina i već postignutim rezultatima obećava i nove uspjehe i sportska priznanja.

Nažalost, država vrlo malo ulaže u ovakvu budućnost, što se dokazalo nebrojeno puta, kad su se morala skupljati sredstva kako bi naši najbolji ‘ambasadori BiH’ mogli ići na svjetska takmičenja, braniti boje domovine. Kantonalna vlast pokušava drugačijim pristupom i s više ulaganja biti pozitivan primjer.

Mustafa Ružnić premijer USK-a da naši sportisti trebaju samo trenirati a svi koji obnašaju odgovorne funkcije i obaveze u strukturi vlasti trebaju maksimalno raditi da se osiguraju povoljni uslovi za rad i pripreme za takmičenja. Tako se ne samo osnažuje sport, već i naša domovina BiH.

Kada su u pitanju bolji uslovi, stipendije i drugi načini podrške, Edvin Alijanović resorni ministar, te Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK-a nagovještavaju nove iskorake i samim tim bolje vijesti za sport i sportiste.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision