Monday, 15. July 2024.
Unsko-sanski kanton 32° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Augusta. 2023. USK
Sportski savez Bihaća osigurao stipendije za pet najbolje rangiranih sportista iz bihaćkih klubova

U organizaciji Sportskog saveza Bihaća u srijedu je upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju za petero mladih sportaša sa područja ove lokalne zajednice koji su zadovoljili kriterije javnog poziva i dobili godišnju stipendiju u iznosu od 1000 KM. Za bihaćke vrhunske sportaše dokaz je ovo valorizacije njihovih uspjeha. Ugovore sa stipendistima je potpisao Saša Smiljanić predsjednik Sportskog saveza Bihaća.

Potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Elvedin Sedić. Prvi čovjek grada je kazao kako je iznos za stipendije skroman, ali da će ubuduće nastojati da se on poveća kao i broj stipendista. Naglasio je da gradska uprava realizuje nekoliko projekata obnove i izgradnje sportske infrastrukture i potiče razvoj sportskih kubova te da se za te namjene izdvajaju značajna sredstva.

Na insistiranje roditelja pokrenuta je i inicijativa da se uspješnim sportistima kroz zakonske propise definiše status vrhunskih sportaš, po uzoru na Sarajevski kanton, čime bi se omogućilo da škole tim učenicima odobravaju dugoročno ili kratkoročno odsustvovanje sa nastave radi  pripremanja i učešća na takmičenjima, u skladu sa pravilima škole.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision