Friday, 23. February 2024.
Unsko-sanski kanton 13° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Decembra. 2023. Region
Sporazum o izgradnji mosta na Tari između Crne Gore i Bosne i Hercegovine

Vlada Crne Gore utvrdila je u petak Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma sa Vijećem ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnih puteva na lokaciji Šćepan polje i Hum i priključnih graničnih dionica.

Za finansiranje ovog projekta, prema preliminarnim procjenama potrebno je oko 2,5 miliona eura, od kojih svaka strana snosi po 50 odsto ukupnih troškova, sa tendencijom da se odgovarajuća bespovratna sredstva obezbijede iz dostupnih fondova EU, saopšteno je crnogorske Vlade.

Sporazumom, koji je potpisan u Kranju 5. jula 2021. godine, definisani su osnovni principi saradnje u vezi sa zajedničkim nastupom prema potencijalnim zainteresovanim partnerima /finansijerima/.

“Cilj sporazuma je uspješna realizacija projekta u što kraćem roku kako bi se unaprijedila saobraćajne povezanost između Crne Gore i Bosne i Hercegovine i iskoristile mogućnosti koje pruža Ekonomski i investicioni plan Evropske komisije za zapadni Balkan”, navodi se u saopštenju.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision