Friday, 23. February 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Januara. 2024. Region
Španija priznala kosovski pasoš

Zamjenik premijera Kosova Besnik Beslimi saopćio je danas da je Španija priznala kosovske pasoše, što znači da će ubuduće stanovnici putovati bez viza.

Bislimi je rekao da je Generalni direktorat za migracije i unutrašnje poslove Evropske unije (DG Home) saopćio da Španija priznaje pasoše Kosova.

“Dobre vijesti se nastavljaju. Za naše građane i državu. DG Home je saopćio da sada čak i Španija priznaje pasoše Republike Kosovo. Tako da možemo putovati bez viza u ovu zemlju. Dok je bezvizni režim počeo 1. januara, Španija je destinacija koja se dodaje zemljama šengenskog prostora u koje možemo putovati kroz liberalizaciju, gdje je ranije prepreka bilo nepriznavanje našeg pasoša”, napisao je Bislimi na Facebooku.

Potpredsjednik vlade je dalje napisao da će rad i dalje donositi dobre vijesti “koje pozitivno utiču na naše građane”. Inače, Španija je jedna od pet zemalja EU, koja i dalje ne priznaje nezavisnost Kosova.

Tako, recimo, na jednom od ranijih sportskih susreta Španije i Kosova, nogometaši Kosova nisu smjeli imati tretman suverene države na utakmici.

A liberalizacija viza za Kosovo počela je 1. januara ove godine.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision