Monday, 5. December 2022.
Unsko-sanski kanton 6° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Novembra. 2022. Bosna i Hercegovina
SNSD će imati četiri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH, saznajemo i ko su

I dok se i dalje sumiraju rezultati Općih izbora, u Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem čelu je Milorad Dodik, već su završili i kadrovsku križaljku u vezi sa popunom državnog Doma naroda.

SNSD će i u ovom mandatu imati svoja četiri delegata, a kako Klix.ba saznaje to će biti Snježana Bursać Novaković, Sredoje Nović, Nikola Špirić i Radovan Kovačević.

Novost u odnosu na prethodni mandat je da nema Dušanke Majkić i Lazara Prodanovića, a da ulaze SNSD-ov portparol i savjetnik Milorada Dodika Radovan Kovačević dok će Snježana Bursać Novaković “preseliti” iz jednog u drugi dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Stari politički asovi Sredoje Nović i Nikola Špirić i u ovom mandatu branit će interese u Klubu Srba. Ko će biti peti delegat u ovom klubu još nije poznato.

Kao što smo pisali nedavno, Pokret za državu koji okuplja probosanske partije u entitetu RS imat će pet zastupnika (od 83) iz SDA, SDP i DF-a u Narodnoj skupštini RS-a.

Tokom glasanja za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, Pokret za državu bi mogao imati presudnu ulogu u izboru četvrtog delagata u srpski klub, jer SNSD ima sigurna tri.

Na pitanje kako će se Pokret za državu odrediti u tom smislu, jedan od predstavnika Edin Ramić, je odgovorio da će se o tome odlučiti tokom razgovora koji slijede, ali je i naglasio kako ne vidi razliku između Dodika i opozicije.

“Ovdje postoji uvijek neka čudna situacija da se rukovode ljudi time ko u ovom trenutku više mrzi Dodika. A onda zbog toga što ta opozicija je neka druga strana mi bi po nekom normalno redoslijedu, kao probosanske opcije, trebali biti bliži opoziciji nego SNSD-u. Šta u konačnici mi imamo od toga? U čemu je neka suštinska razlika u odnosu prema Pokretu za državu, prema povratnicima, prema bosanskom jeziku, NATO putu, EU putu, zločinima između njih? Kako ćemo mi na kraju odlučiti o tome čemo donijeti odlukuu okviru razgovora koji slijede”, rekao je Ramić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision