Monday, 4. December 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Novembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Šmit: Vrijeme za sračunato političko manipulisanje je završeno

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt pozdravlja produženje EUFOR-ove misije, odobrene 2. novembra, te ponavlja stav iznesen u njegovom izvještaju Savjetu bezbijednosti UN-a da je EUFOR-ova misija ALTHEA i dalje suštinski faktor u osiguranju sigurnosti i stabilnosti u BiH.

Na Twitter nalogu OHR-a navodi se da visoki predstavnik od svih stranaka u BiH očekuje da ubrzano krenu s formiranjem vlasti koje će se pozabaviti ključnim izazovima, uključujući i uklanjanje diskriminacije iz izbornog sistema u skladu s odlukama Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, te poboljšanje integriteta izbornog procesa.

– Predizborna kampanja je završena. Vrijeme za sračunato političko manipuliranje što smo, nažalost, vidjeli i tokom sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, je završeno. Sada je vrijeme da se uradi konkretan posao koji građani BiH očekuju: ispunjavanje uslova za integraciju u EU, podsticanje ekonomskog razvoja, ublažavanje posljedica inflacije i zaustavljanje odlaska mladih ljudi iz zemlje – rekao je visoki predstavnik.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision