Monday, 17. May 2021.
Unsko-sanski kanton 10° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Marta. 2021. Region
Slovenski parlament 17 sati raspravljao o ministru rada, nisu ga smijenili

Slovenski parlament odbacio je interpelaciju protiv još jednog člana vlade, ministra za rad i socijalnu politiku Janeza Ciglera Kralja. Nakon maratonske sjednice koja je trajala do tri sata ujutro, odlučeno je da Cigler Kralj ostaje na tom položaju.

Za njegovu ostavku, nakon skoro 17 sati rasprave, glasalo je 38 zastupnika, a 44 je bilo protiv. Time se pokazalo da trostranačka koalicija desnog centra i dalje ima nestabilnu većinu jer su protiv interpelacije glasali i neki zastupnici iz oporbenih klupa.

Interpelaciju protiv ministra koji je član kršćansko-demokratske stranke Nova Slovenija (NSI) lijevo-liberalna je oporba argumentirala tvrdnjama da su on i njegova stranka ideološki prisvojili ministarstvo i socijalnu politiku, da je taj resor u vrijeme epidemije odgovoran za loše stanje u domovima za starije i nemoćne i visoku smrtnost u drugom valu pandemije.

Uz to, navodili su da je obiteljska udruga među čijim je osnivačima bio i ministar dobila znatna proračunska sredstva za svoje aktivnosti, među kojima je i kampanja protiv pobačaja. Cigler Kralj je sve optužbe negirao, a rezultat glasanja ocijenio kao potporu da se sa socijalnom politikom sadašnje vlade nastavi i u drugom poluvremenu mandata, s obzirom na to da su redovni parlamentarni izbori u Sloveniji planirani 2022. godine.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision