Petak, 8. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 19° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Novembra. 2019. Region
Slovenija: Ministar odbrane negira kupovinu transportera

Slovenački ministar odbrane Karl Erjavec demantovao je danas da Slovenija namjerava da kupi više od 10 oklopnih transportera Valuk 6×6.

On je to rekao na sjednici skupštinskog odbora za odbranu, koja je sazvana na zahtjev opozicione Ljevice nakon što su vojni zvaničnici izjavili da su sredstva za kupovinu tih vozila predviđena u budžetima za 2020. i 2021. godinu.

Levica je zahtevala posebnu sednicu Odbora nakon što su načelnica Generalštaba Alenka Ermenc i direktor Direktorata logistike u ministarstvu odbrane Željko Kralj ranije rekli da je kupovina 14 transportera Valuk 6×6.

Erjavec je istakao da ministarstvo nije u procesu kupovine transportera jer oni godinama nisu dostupni za prodaju, prenosi STA.

Kada su ministru pročitane izjave Eremenceve i Kralja sa sednice o budžetu, on je rekao da čak i ako je nešto predviđeno budžetom, to ne znači da će bitii kupljeno.

„Ponavljam,ministarstvo nije usvojilo nikakvu odluku o toj kupovini i za to ne postoji posebna stavka u budžetu“, rekao je Erjavec.

On je dodao da je vojska ukazala na potrebu kupovine Valuka 6×6 i da je ta potreba razmotrena.

„Zaključili smo da nećemo realizovati kupovinu jer to ne bi bilo u skladu sa našim ciljevima i razvojem kapaciteta naših snaga“, zaključio je Erjavec.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision