Friday, 14. June 2024.
Unsko-sanski kanton 20° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Maja. 2016. Izdvojeno, Vijesti, Zanimljivosti
Slovenci najčešći gosti na visočkim piramidama
Arheolog Semir Osmanagić polovinom ove sedmice u Gradskoj knjižnici u Kranju održao je predavanje za koje je vladao veliki interes kako gostiju tako i medija, piše bh. novinska agencija Patria.

Osmanagić je dao intervjue za dvije nacionalne televizije: državnu slovenačku televiziju RTV Slovenija te City TV. Nakon toga je održao predavanje o fenomenima piramida, prahistorijskih kamenih kugli i megalitnih lokacija u svijetu.

Tokom dvoiposatnog predavanja posjetioci su imali priliku da čuju drugačije viđenje drevne prošlosti koja nije bila evolutivna već ciklična. Otkrića novih kamenih kugli u Bosni, megalitnih lokacija u Japanu, Libanu i Turskoj, te energetske karakteristike bosanskih piramida plijenile su pažnju prisutnih. Gotovo polovina prisutnih već je posjećivala bosanske piramide i najavljuju ponovne dolaske. U jednom od komentara, ugledna slovenska stručnjakinja je istakla:

– Sarađivala sam s bosanskom vladom na jednom projektu. Prethodno sam posjetila piramide u Visokom i uvjerila se da je definitivno riječ o vještačkim strukturama. Kada sam započela priču s bosanskim kolegama, oni su me u čudu pitali da li ja stvarno vjerujem u piramide. Odgovorila sam da se tu nema šta vjerovati već da su one stvarnost. Upitala sam ih zašto oni ne odu trideset minuta od Sarajeva u posjetu. Odgovorili su mi da se plaše da bi ih neko mogao vidjeti. Moj komentar je bio da su u Međugorju napravili fenomen od koga se zarađuju milioni samo na bazi vjerovanja, a u Visokom ima nešto što se može vidjeti, a ne koristi se.

Prilikom diskusije nekoliko Slovenaca je govorilo o svojim iskustvima s energijom bosanskih piramida koja im je zdravstveno pomogla i preporučili su ostalima da obavezno krenu u posjetu. Tako će 3. i 19. juna u Visoko stićii gosti iz Slovenije.

Iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” ističu da vrlo aktivno rade na promociji BiH u čitavom svijetu. Svako predavanje dr. Semira Osmanagića završava pozivom za posjetu bosanskim piramidama.
Tako u junu na visočke piramide dolazi organizirana grupa iz Izraela. Nakon Osmanagićevog gostovanja u Sofiji, Varni i Plovdivu, Visoko redovno posjećuju bugarski turisti u desetinama autobusa. Osmanagićeva predavanja u Bratislavi i Pragu u aprilu ove godine, podstakli su dolazak turista iz Češke i Slovačke. Redovna predavanja u svim slovenskim gradovima i intervjui za njihove medije, učinili su da su Slovenci najredovniji u korištenju energije bosanskih piramida.

Česta godišnja gostovanja u Njemačkoj, Švajcarskoj i Austriji, zainteresirala su organizatore putovanja njemačkog govornog područja da u BiH dovode goste od aprila do oktobra. Majski susret pronalazača bosanskih piramida s indijskim organizatorima putovanja na energetska središta Planete urodila su najavom posjete 150 Indijaca piramidama u maju 2016. Redovna predavanja dr. Osmanagića u Emiratima, Kuvajtu, Saudijskoj Arabiji, Kataru i drugim zemljama Zaljeva dovode goste iz ovih zemalja. Isto je i s Turskom, Hrvatskom, Švedskom, SAD, Norveškom, Danskom, Mađarskom, Engleskom, Singapurom, Španjolskom, Italijom i drugim zemljama. Samo jedna posjeta Osmanagića Hanoju 2014. dovela je u Visoko 200 Vijetnamaca u ljeto 2015. godine. I to se zove razvoj (arheološkog) turizma.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno Vijesti Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision