Thursday, 8. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Oktobra. 2022. Region
Skupština Srbije danas bira novu vladu

Poslanici Skupštine Srbije danas bi trebalo da biraju novu vladu. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da Ana Brnabić ostaje predsjednik Vlade, kandidat za ministra spoljnih poslova je Ivica Dačić, za ministra odbrane Miloš Vučević i za ministra finansija Siniša Mali. 

Oni su i potpredsjednici Vlade Srbije.

Za ministra trgovine predložen je Tomislav Momirović, ministra privrede Rade Basta, ministra šumarstva, privrede i vodoprivrede Jelena Tanasković, ministra za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministra saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministra unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. 

Branko Ružić je kandidat za ministra prosvjete, Jelena Begović za ministra za nauku, Danica Grujičić za ministra zdravlja, Nikola Selaković za ministra za rad, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić za ministra za brigu o porodici.

Za ministra rudarstva i energetike predložena je Dubravka Negre, ministra pravde Maja Popović, ministra za upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, dok je za ministra za evropske integracije predložena Tanja Miščević.

Kandidat za ministra za turizam je Husein Memić, sporta Zoran Gajić, kulture Maja Gojković, za brigu o selu Milan Krkobabić, dok su Novica Tončev i Đorđe Milićević predloženi za ministre bez portfelja. 

Sjednica će biti održana u 12.30 časova, najavljeno je iz Skupštine Srbije. 

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision