Utorak, 2. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 15° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Jula. 2019. Bosna i Hercegovina
Sjednica NS RS , 14 nacrta Zakona na dnevnom redu

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) nastavljena je danas razmatranjem Nacrta zakona o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama kojim se uređuju uslovi i postupak za raspravljanje imovinsko-pravnih odnosa nastalih uzurpacijom zemljišta koje je do 6. aprila 1941. godine bilo državna svojina, odnosno svojina nosilaca javnog prava.

Na dnevnom redu je 14 nacrta zakona, među kojima i oni o pravosudnom ispitu, nasljeđivanju, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima – prijedlog poslanice Partije demokratskog progresa Jelene Trivić.

Poslanici bi trebalo da razmatraju izmjene i dopune zakona o elektronskom potpisu, Garantnom fondu RS, investicionim fondovima, posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti te zdravstvenom osiguranju.

Bit će riječi i o Nacrtu strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta u RS od 2019. do 2023. godine te konsolidovanom izvještaju o izvršenju Budžeta RS u prošloj godini, kao i, između ostalog, izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS za 2018. godinu.

Entitetski parlament je, u prvom nastavku 5. redovne sjednice, usvojio 11 zakona i tri nacrta zakona, među kojima i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima sa amandmanima, kojim je brisan član o uspostavljanju rezervnog sastava policije.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision