Sunday, 26. May 2024.
Unsko-sanski kanton 17° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

31. Marta. 2024. Bosna i Hercegovina
Sjednica Kolegija Parlamenta BiH u utorak, ali bez tačaka koje se odnose na zahtjeve iz NSRS-a

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara sazvao je za utorak, drugi april, u 11:00 sati, 37. sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH. Međutim, za sada na dnevni red nije uvrštena nijedna tačka koja bi bila povezana sa zahtjevima iz RS-a sa Narodne skupštine.

Narodna skupština RS-a je prije dva dana na posebnoj sjednici usvojila Nacrt izbornog zakona, koji sada treba proći brojne procedure da bi bio na snazi.

Na istoj sjednici NSRS je podržala zaključke u kojima se zahtijeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt. Ukoliko se to ne desi traže reakciju državnog parlamenta ili slijedi blokada.

“Da Parlament BiH proglasi stranicu OHR-a neprihvatljivom i nezakonitim mjestom objave akata. Da zabrani Službenom glasniku BiH da objavljuje akte stranaca i njihovih organizacija”, poručio je Dodik.

No i pored ovih poziva, iako je sjednica Kolegija Parlamenta BiH zakazana za utorak, za sada na dnevni red nije uvrštena nijedna tačka koja se vezuje za posljednje odluke koje su donijete na prethodnoj sjednici NSRS-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision