Petak, 4. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Oktobra. 2019. Bosna i Hercegovina
Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

Ove i naredne sedmice zasjedaće oba doma Federalnog parlamenta, prvo Dom naroda danas, a Predstavnički dom iduće srijede, 9. oktobra.

Obiman dnevni red predložen je Domu naroda, neki zakoni po hitnom i skraćenom postupku, ostali u redovnoj proceduri.

Hitni postupak je najavljen za Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, a skraćeni za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

U redovnoj proceduri su Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima te nacrti nekoliko zakonskih akata – o zaštiti vazduha, o vodama, o podsticaju razvoja male privrede, podršci porodicama s djecom, o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.

U najavljenom dnevnom redu su takođe odluka o prihvatanju zaduženja po okvirnom sporazumu o zajmu između Razvojne banke Savjeta Evrope i Bosne i Hercegovine za realizaciju projekta izgradnje regionalnog vodovoda Plava voda u Travniku, te izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju ili o realizaciji finansijskih planova nekoliko federalnih zavoda, agencija i fondova.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision